Старшата възраст отстъпи на лидера в Царевец

Публикувано на: 06.04.2017 г. 18:13 ч.

“Етър” гостува на лидера “Изгрев-93” (Царевец), който бе с осем победи от 8 мача до момента и отстъпи с минималното 1:0 в 9-ия кръг при старшата възраст. Мачът се игра при отлични условия и организация и почти пълни трибуни!

“Виолетовите” показаха съвсем различно лице от есенното и въпреки че са с година-две по-малки, демонстрираха голям дух и бяха на крачка от прекъсване на победната серия на съперника. Ивайло Атанасов от домакините отправи първия опасен удар, като по диагонала нацели страничния стълб. Отново той разтърси и напречната греда след корнер в 27-ата минута. Секунди преди това вратарят на гостите Добромир Добрев спаси шут на Момчил Тодоров. За етърци Тони Маречков проби и стреля, но топката мина покрай вратата.

В 41-ата минута Александър Миланов от царевчани напредна през центъра и с удар покрай Добрев направи 1:0. Втората част предложи още по-агресивен футбол. Кольо Станев шутира край вратата на домакините в 60-ата минута, от тяхна страна пък Ивайло Атанасов принуди Добрев да спасява. Последваха остри влизания и към двете врати, като за етърци Бранислав Ботев и Тони Маречков пропуснаха чудесни възможности за изравняване, а за “Изгрев-93” голмайсторът Миланов можеше да реши окончателно мача.