С два гола на Ботев юношите старша възраст биха „Чардафон”

Публикувано на: 26.04.2017 г. 19:07 ч.

Хубава победа взеха юношите старша възраст на „Етър” срещу габровския „Чардафон” на стадион „Ивайло” в мач от 12-ия кръг на зоновото първенство. Успехът с 2:1 обаче бе най-малкото, което можеха да запишат играчите на треньора Емил Георгиев с оглед на пълното им превъзходство в мача. И двете попадения вкара виканият и в мъжкия отбор Бранислав Ботев.

От самото начало етърци, в чиито редове има не само футболисти, родени 1999, но и 2000 и 2001 година, наложиха превес срещу противника и често стигаха до опасна близост до вратата му. Атила Есиров бе изведен сам срещу вратаря в 12-ата минута, но се забави с удара. С интересни ходове и извеждащи пасове се отличи Антоан Хай Ван, който в 20-ата минута навърза няколко защитници и изведе Бранислав Ботев, но ударът му мина до гредата. После пък отлична комбинация, започнала отдясно, завърши с удар от въздуха на Атила Есиров, но вратарят на гостите извади в корнер.

В 38-ата минута Бранислав Ботев бе изведен отлично сам срещу вратаря, финтира го и вкара за 1:0. В самия край на полувремето Октай Шабанов стреля отдалеч, но вратарят уволи. Габровци се отчетоха с един силен удар на Ивелин Лалев над гредата.

По нищо не се различаваше и второто полувреме. „Етър” бе отборът, който водеше играта, но отново направи пропуски. Все пак Бранислав Ботев реши всичко с второ попадение и преднината стана 2:0. В 70-ата минута след една изритана напред топка „Чардафон” успя да намали до 2:1, но това бе всичко, до което стигна в този мач.

„Етър”: Добрев, Лазаров, Шабанов, Иванов, Радославов, Есиров, Хай Ван, Маречков, Атанасов, Ботев, Станев (Ангелов, Глузев, Динев, Здравков, Радойчев, Стефанов, Марков).