“Етър” на 1/4 финал в U15, би “Локомотив” (ГО) и в реванша!

Публикувано на: 11.06.2017 г. 19:47 ч.

Футболистите на „Етър” се класираха за 1/4 финалите за шампионската титла на България в елитната U15 група! Възпитаниците на треньора Марин Стефанов биха и във втория мач „Локомотив“ (ГО), след като бяха спечелили първата среща на стадион „Ивайло“ с 1:0.

„Виолетовите“ взеха днес чудесна победа в Горна Оряховица с 2:1 и продължават борбата за титлата с общ резултат 3:1.

Първата част бе равностойна и без голови положения пред двете врати точно както в първия мач. И отново след почивката етърци показаха, че са по-добрият отбор. В 39-ата минута след рикошет топката попадна у Стелиян Добрев, който я прати в страничния стълб и оттам в мрежата на домакините – 0:1.

Голът реши до голяма степен крайния изход и това окрили „виолетовите“. В 54-ата минута след центриране от корнер Марио Ивов Балъков с хубав вътрешен удар увеличи резултата на 0:2. До края силите на домакините стигнаха само за почетен гол, дело на Иван Славов в 60-ата минута след самостоятелен пробив.

Така етърци, набор 2002 година, продължават на 1/4 финалите и станаха третият отбор от школата на „Етър“ тази година, който влиза в топ 8 на България в своята възраст!

Жребият за 1/4-финалите ще се тегли на 13 юни (вторник) от 11:30 ч. в БФС. Първите срещи са на 16-и юни (петък), а реваншите – на 19 юни (понеделник).