Напълно готова е залата за пресконференции на стадион “Ивайло”

Публикувано на: 25.07.2017 г. 13:16 ч.

Напълно завършена и оборудвана е залата за пресконференции на стадион „Ивайло“, съобщи управителят на ОП „Спортни имоти“ Петко Павлов. Тя е едно от задължителните изисквания за лицензиране на спортния комплекс за мачове от елита и за провеждане на международни срещи.

На стените са поставени портрети на всички спортисти – почетни граждани на Велико Търново, както и огромна снимка на шампионския „Етър“ от 1991 г. В най-скоро време залата ще бъде и климатизирана. Тя ще се ползва не само за пресконференции преди и след двубоите, но и от футболистите на представителния тим за разбори за мачовете. От ОП „Спортни имоти“ благодариха за подкрепата на кмета на В. Търново Даниел Панов, на фирмата-изпълнител „Рей Би Ас Стройекспорт“ ЕООД, на бизнесмените Светла Тачева, Владимир Николчев и на автора на дизайна Станислав Стоянов.

Напълно готов е южният сектор на трибуните, където по искане на полицията сектор Б4 (бившата клетка за гостуващи фенове) вече е с възстановено бетоново покритие и с издигната висока ограда. Той ще се ползва като буферна зона към сегашния сектор за гости на източните трибуни. Изцяло готова е и тоалетната за мъже и жени в източната част на Сектор А, възстановена със съдействието на инж. Станимир Георгиев.

Решен е и въпросът с ВИП зоната, като занапред до фоайето на стадиона няма да има достъп никой с изключение на длъжностните лица.

Последни ремонтни работи текат по съблекалнята за гости, която бе и другата препоръка на Лицензионната комисия. Напълно подновени са ВиК и ел инсталациите, в момента се поставя фаянсът в банята и останалата част се подготвя за боядисване. До края на седмицата съблекалнята също ще е напълно готова и стадион „Ивайло“ ще е в пълна готовност да приема мачове на естествено осветление.