„Етър“: „Берое“ са добри, но не се страхуваме от тях“

Публикувано на: 14.09.2017 г. 14:20 ч.

„Берое“ са добри, но не се страхуваме от тях, заявиха на пресконференция преди утрешния мач старши треньорът Станислав Генчев и футболистите Георги Сърмов и Яни Пехливанов.

„Очаквам да спечелим три точки. Тук на нашия стадион „Ивайло“ играем доста успешно, противниците се чувстват неудобно. Предстоят ни пет изключително тежки мача срещу водещи отбори и трябва да използваме всяка възможност да трупаме точки, така че и днес основна цел ни е победата“, коментира старши треньорът Станислав Генчев.

„Ние сме добре подготвени физически и не ме притеснява, че имахме мач в понеделник. Групата ни от играчи е доста голяма, така че където имаме проблеми, можем да заменим даден футболист. Сгъстеният цикъл не ме притеснява.

Венци Василев все още не е напълно възстановен и със сигурност пропуска утрешния мач. Други отсъстващи няма, Тодор Колев вече е възстановен, всички футболисти са на линия“, поясни треньорът. Той не спести добрите думи за днешния съперник. „От години „Берое“ е един от най-добрите отбори в България, заслужава уважение и респект, но ние не се страхуваме от тях. Ще направим всичко възможно да ги победим. Познаваме се добре – и ние тях, и те нас, на мача ще се види кой си е свършил по-добре работата по разузнаването.“

На въпроса по какво има да се работи по отношение на играта, Станислав Генчев отговори: „Не успяваме да реализираме всичките си положения, но това ще се поправи. За мен по-важно е да създаваме положения, когато ги има, те ще се реализират. Там трябва да насочим усилията си. Бадара дойде по-късно и имаше да наваксва в подготовката си, но от 4 мача има три гола плюс спечелена дузпа. Иван Стоянов пък въпреки че вкара само един гол, асистира за други. Винаги има какво да се работи във всички звена, дойдоха много нови футболисти и синхронът трябва да се изгражда. Хубавото е, че само в един мач, и то първият, сме допуснали два гола, в останалите или не допускаме, или е само един. Един от проблемите ни бяха статичните положения – „Пирин“ и „Славия“ ни вкараха така, но наблегнахме на това и оправихме нещата, надявам се и утре да е така. Като цяло синхронът в защитата и халфовата линия се отразява добре.“

Футболистите Георги Сърмов и Яни Пехливанов също споделиха на пресконференцията преди мача очакванията си за днешния двубой. „Берое“ е един от добрите отбори в България, аз имах възможност да бъда там за кратко, макар и при други хора. Като качество са добри, постигнаха сега хубави резултати – ще ни бъде трудно, но ние ще излезем за победа. Във В. Търново хората са ентусиазирани и ще се получи добра атмосфера, още повече че ни предстоят мачове с водещите отбори. Адаптирах се в „Етър“, с повечето от момчетата се познавам. Единствено трябва да понатрупам игрова практика и да подобрявам физическото си състояние. След Молдова моето желание беше да продължа в чужбина, но нещата не се получиха. Разговаряхме със Станислав Генчев, благодаря на него и ръководството, че проявиха търпение и ми дадоха нужното време. Проблемът с ръката не повлия на формата ми, но тази нелепа травма ми попречи да дебютирам за „Етър“ доста по-рано. Вече всичко е наред и не ми пречи да играя“, коментира Георги Сърмов.

„Надявам се да запазим същата игра от досегашните мачове и да гоним победата. Лично аз се чувствам много добре в „Етър“ – и като адаптация в отбора, и физически“, добави защитникът Яни Пехливанов.

От „Етър“ призоваха великотърновската публика да напълни стадиона и да подкрепи „болярите“. „Сигурен съм, че на предстоящите мачове публиката ще бъде много повече. Само от нас зависи дали стадионът ще е пълен. Ако играем добре и имаме резултати, все повече хора ще идват. Публиката е най-доброто мерило за това как играе един отбор. Нека тя е нашият 12-и играч, а ние като треньори и футболисти ще направим всичко възможно да си тръгнат доволни от стадиона“, добави Станислав Генчев.