Две победи на малките етърци над „Локо“ (ГО) като гости и „влакче на победата“

Публикувано на: 17.09.2017 г. 18:51 ч.

Две чудесни победи взеха малките футболисти на „Етър” в днешния втори кръг на Футбол 7 и Футбол 9. „Виолетовите” разбиха като гости горнооряховския „Локомотив”, като набор 2006 г. се наложиха с 3:1, а набор 2007 г. бяха още по-убедителни и постигнаха победа с 5:1.

Мачовете се играха на стадиона на „Захарни заводи” в Горна Оряховица, като любопитното бе, че и в двата домакините повеждаха с 1:0, но после претърпяха тежки загуби.

Двубоят при родените 2006 г. започна с възлова ситуация още в 5-ата минута, когато бе отсъдена дузпа за „Локо” (ГО) с червен картон за вратаря на етърци и „железничарите” поведоха. Това обаче не стъпиха момчетата на треньора Стефан Николов и още през първата част Стилиян Иванов успя да изравни с удар с левия крак – 1:1. След почивката, макар и с човек по-малко, „виолетовите” натиснаха и активно потърсиха победата. 12 минути преди края на мача Диян Марков вкара ценен гол за 1:2, а три минути преди последния съдийски сигнал Георги Здравков окончателно реши мача с трето попадение.

Сходен бе развоят и на мача при набор 2007 г. „Локомотив” (ГО) поведе още във 2-ата минута с 1:0, но това не смути етърчетата. Радослав Найденов изравни резултата за 1:1, а Християн Цветков вкара втория „виолетов” гол. Надмощието продължи и Тонислав Донков съвсем приключи интригата с попадение за 1:3, а до края на мача Християн Цветков и Ради Найденов нанизаха по още един гол за крайното убедително 1:5. Домакините от „Локомотив” бяха поздравени от етърци с „влакче на победата”.

И двете формации на „Етър” продължават чудесното си представяне в първенството с пълен актив от 6 точки в челото на класирането, след като на старта бяха взели разгромни победи над „Изгрев-93” (Царевец) с 11:0 и 5:0.

сн. Деница Трифонова