Етърци U 17 с тежка загуба от „Лудогорец”

Публикувано на: 17.09.2017 г. 10:55 ч.

Етърци допуснаха тежко поражение от „Лудогорец” с 0:5 в мач от елитната U17 група. Гостите откриха резултата на стадион „Ивайло” още във 2-ата минута, когато след корнер последва разбъркване и удар отблизо на Георги Бабалиев, сред което рикошет доведе до 0:1. „Орлите” продължиха да натискат и в 22-ата минута Владислав Найденов отне топката от Десислав Пенев и отново Бабалиев с плътен удар удвои. В 27-ата минута пък Никола Ганчев с прехвърлящ удар прати топката на сантиметри над гредата. Малко след това отново Бабалиев напредна на скорост отдясно и стреля, но вратарят Добромир Добрев спаси с крак.

Етърци имаха отличен шанс да намалят в 30-ата минута, когато Стоил Стефанов излезе срещу вратаря и го прехвърли, но топката мина край гредата. Веднага след това обаче Владислав Найденов от „Лудогорец” получи пас отдясно и с удар от воле нацели гредата на етърци. Нов отличен шанс имаха „виолетовите” в самия край на полувремето, когато Стоил Стефанов проби в наказателното поле и намери чудесно Бранислав Ботев, но той от чиста позиция стреля над гредата.

И след почивката „Лудогорец” продължи да атакува и отново Бабалиев покачи на 0:3, а малко след това се разписа и Петър Георгиев. В 59-ата минута отново Бабалиев с удар под плонжа на вратаря вкара за 0:5. „Етър” имаше шанс поне за почетен гол, след като Филип Георгиев открадна топката от вратаря, но не успя да я прати в мрежата.

„Етър”: Добрев, Юл. Райков, Пенев, Радославов, Паунчев, Динев, Лазаров, Марков, Стефанов, Ботев, Гагов (Митев, Спасов, Недков, Глузов, Георгиев, Т. Райков, Радойчев).