“Етър” на четвъртфинал за Купата на България!

Публикувано на: 26.10.2017 г. 21:49 ч.

„Етър” спря серията от мачове без победа, като би с 2:1 „Септември” и се класира за четвъртфиналите за Купата на България. И двете попадения отбеляза Иван Петков, който преди това вкара и хетрик срещу „Поморие” в предишния кръг на турнира.

Двамата треньори очаквано бяха направили доста промени. Освен принудително отсъстващите Апостолов, Минев и Василев, почивка получи Стоянов, а Бадара, Руменов и Сърмов останаха на пейката. Митов пък не стартира с Борис Галчев, Романов, Сандански, Добрев и Тошев.

„Етър” и „Септември” си разделиха по едно полувреме в бърз и динамичен мач. Първата част бе за „виолетовите”, които взеха аванс от два гола. В 19-ата минута Ерик Почански нахлу отдясно и центрира към Иван Петков, който с глава матира вратаря на гостите – 1:0. Малко преди това далечен удар на Байду бе уловен от Христо Иванов, а при друга контра на съперника Тилев стреля силно над гредата.

В 30-ата минута игралият активно по десния фланг Сашо Александров центрира и Петков стреля по земя, но вратарят улови. Три минути по-късно обаче последва страхотен пробив на Почански, който излъга и вратаря и върна към Иван Петков, който с мощен удар опъна мрежата – 2:0!

„Септември” обаче показа, че няма да се предава и влизането на Борис Галчев и Васил Калоянов активизира отбора. Далечен удар на Крис Гади в 55-ата минута бе уловен от Иванов. Гостите атакуваха по-често, докато сега етърци търсеха контри. В 70-ата минута Галчев със силен удар не остави никакви шансове на вратаря – 2:1. Станислав Генчев пусна Руменов, Сърмов и Т. Колев. В 83-ата минута след удар на Тодор Колев защитник игра с ръка в наказателното поле, но реферът остави играта да продължи, което вбеси публиката. До края промяна не настъпи и „Етър” грабна победата, за което бе изпратен с аплодисменти от верните си фенове.

„Етър“: Иванов, Александров, Атанасов, Пехливанов, Скерлев, Гълъбов, Ивайлов, Н. Колев (80 Сърмов), Вълчанов (75 Т. Колев), Почански (62 Руменов), Петков.

Жребият за четвъртфиналите е на 1 ноември, като освен „Етър” там са оше „Ботев” (Пд), „Дунав”, „Литекс”, ЦСКА, „Славия”, Левски и „Лудогорец”. Мачовете са на 13-15 декември.