Етърки разбиха с 12:0 като гости „Олимпия” (Шумен)

Публикувано на: 05.11.2017 г. 16:39 ч.

Женският отбор на „Етър” разби с 12:0 като гост състава на „Олимпия” (Шумен) в седмия кръг на първенството по футбол на „А” група. Успехът изкачи възпитаничките на треньора Валентин Витанов на петото място в класирането, като етърки са и с два мача по-малко.

Мачът се игра в с. Климент и се превърна в истински празнки за местното население. Близо 400 души дойдоха на стадиона и видяха успеха на „Етър”.

През първата част домакините се съпротивляваха по-успешно и до 25-ата минута гол не падна. Лора Петрова откри резултата, а пет минути след това удвои. В 38-ата минута Мирела Моева покачи на 0:3 и така завърши полувремето.

Гол след гол валяха през втората част в мрежата на „Олимпия”. Още в първите секунди отново Моева направи 0:4 и до края „виолетовите” гониха двуцифрен резултат и дори го надминаха. Със 7 гола завърши мача Мирела Моева, по два добавиха Велизара Владимирова и Лора Петрова, а един – Теодора Христова. Старши треньорът Валентин Витанов отличи за играта им Габриела Иванова, Найме Джикелова и Лора Петрова.

„Етър” има досега три победи и две загуби, 9 точки и голова разлика 19:14, като двете им загуби са от лидерите НСА и „ЛП Суперспорт”.

В следващия кръг на 12 ноември от 13:00 ч. „виолетовите” приемат един от конкурентите си за място в тройката „Спортика” (Благоевград).