Етърки завършиха 1:1 със „Спортика”

Публикувано на: 12.11.2017 г. 17:27 ч.

Женският тим на „Етър” завърши наравно срещу „Спортика” (Благоевград) в поредния кръг на първенството на „А” група. Победата срещу пряк конкурент можеше да даде сериозни шансове на възпитаничките на треньора Валентин Витанов в битката за медалите, но мачът завърши 1:1 и разликата на етърки от втория „ЛП Суперспорт” и третия „Спортика” остана 4 точки. Сериозно повлия липсата на няколко състезателки, а в отсъствието на вратарката Радостина Калчева се наложи вратарските ръкавици да сложи Румяна Новакова.

Мачът в Ресен предложи открит футбол, но защитите на двата тима бяха на висота и не допуснаха много възможности. Великотърновки започнаха по-добре и на няколко пъти организираха добри атаки. В 10-ата минута обаче Вени Сърбинска от гостенките бе изведена отдясно, напредна и стреля покрай Новакова за 0:1. Етърки отново натиснаха и вратарката на гостенките отрази удар от дистанция на Даяна Георгиева. При нова контра Сърбинска отново получи възможност да бие, този път с глава, но не улучи целта. Шут на Лора Петрова пък мина край вратата на „Спортика“, същото стори и Теодора Йорданова.

След почивката двуострата игра продължи, като за домакините Симона Стоянова пропусна най-добрата възможност, а за благоевградчанки Яна Красимирова от упор не успя да преодолее Новакова. Така дойде 88-ата минута, в която Недрет Заструг изведе с дълъг пас Лора Петрова и тя с премерен удар от границата на наказателното поле възстанови равенството – 1:1.

„Етър”: Новакова, Иванова, Владимирова, Заструг, Стоянова, Андреева, Георгиева, Йорданова, Джикелова, Моева, Петрова (Петева, Бориславова, Марова).