Етърки надвиха „Риал“ (Ковачевци) с 4:3

Публикувано на: 28.11.2017 г. 21:30 ч.

Важна победа постигна женският футболен тим на „Етър“ в мач от поредния десети кръг на първенството на „А“ група. Състезателките на треньора Валентин Витанов надвиха с 4:3 на стадиона в Ресен отбора на „Риал“ от пернишкото с. Ковачевци, който е предпоследен в класирането.

Великотърновки имаха превес през целия мач и водеха заслужено с 3:0 и после с 4:1, но накрая допуснаха намаляване и дори се наложи да спасяват трите точки. Първото полувреме бе много силно за етърки, които не само взеха аванс от три попадения, но и направиха поне 5-6 пропуска. Лора Петрова откри резултата в още 3-ата минута, след като бе изведена от Даяна Георгиева. Отново капитанката на етърки покачи на 2:0 в 16-ата минута, като този път Недрет Заструг я изведе срещу вратарката на гостенките. Двете изработиха и третия гол в 28-ата минута, като пак Лора Петрова бе изведена сама срещу вратата на „Риал“ и със силен удар направи 3:0, като стигна до хеттрик.

Междувременно вратарката на съперника Ива Тодорова бе спасила още удари на Лора Петрова, Мирела Моева и Теодора Йорданова от отлични позиции. В 31-ата минута обаче великотърновки не реагираха при статично положение и Лора Симеонова намали на 3:1. Минута преди почивката Мирела Моева остана сам срещу вратарката Ива Тодорова, която отново спаси.

Добре започна и втората част с ново попадение на етърки – Мирела Моева отне топката от съперничка и този път не сбърка за 4:1. След този резултат обаче „болярките“ се поотпуснаха и в 63-ата минута Полина Ръсина успя да намали, след като прехвърли вратарката Румяна Новакова от 25 метра. Последва нов пропуск на Мирела Моева в атака, за да дойде 73-ата минута, в която отново Ръсина бе изпусната отдясно и с диагонален изстрел върна интригата – 4:3. В самия край на мача нападателката на гостенките от Ковачевци можеше дори да донесе и точката за противника, но Румяна Новакова се намеси добре и отрази удара й от упор.

„Етър“: Р. Новакова, Иванова, М. Андреева, Н. Джикелова, В. Владимирова, Йорданова, Л. Петрова, Стоянова, Н. Заструг, М. Моева, Д. Георгиева.