„Етър“ (2007 г.) стана шампион в националния Коледен турнир в Дряново

Публикувано на: 18.12.2017 г. 15:03 ч.

Малките футболисти на „Етър“, набор 2007 г., спечелиха заслужено първото първото място в силния Коледен турнир в Дряново, събрал отбори от цялата страна. Надпреварата бе организирана за втора година от „Локомотив“ (Дряново), Общинския съвет и C.R.E.A.M. България. 12 отбора от водещи школи спориха за купата и медалите, разделени в две групи от по 6 тима.

Етърци бяха заедно с „Черноморец“ (Бургас), „Янтра-2013“ (Габрово), „Академик“ (Свищов), „Фортуна“ (Плевен) и „Севлиево“. Възпитаниците на треньора Стефан Николов надиграха с 2:1 бургазлии, отстъпиха с 2:0 на „Янтра-2013“, но до края взеха категорични победи над „Фортуна“ с 5:0, „Академик“ с 1:0 и „Севлиево“ с 9:0. Това им осигури първото място в групата и участие на финал.
До него след „въртележка“ в другата група стигнаха домакините от „Локомотив“ (Дряново).

Оспорваният финален мач завърши с победа с 3:2 за „виолетовите“, които триумфираха с купата на първенеца и златните медали. Връчени бяха и индивидуални награди, като отличието за най-добър защитник получи Теодор Райков от „Етър“.


В крайното класиране сред „виолетовите“ и дряновци местата на от трето до 12-о се подредиха отборите на „Черноморец-2“, „Академик“, „Черноморец-1“, „Локо“ (ГО), „Янтра-2013“, „Литекс“, „Фортуна“, „Арес“ (Сф), „Севлиево“ и „Трявна“.

„Момчетата се представиха отлично, играха футбол“, подчерта треньорът Стефан Николов. Това бе и последното официално състезание за календарната година на отборите от школата на клуба.

сн. Локомотив 1927 Дряново