“Виолетовите” стартираха с 6:0 срещу “Марек” в елитната U17 група

Публикувано на: 27.02.2018 г. 16:23 ч.

С чудесна победа стартираха пролетния полусезон юношите на “Етър” в елитната U17 група. Възпитаниците на треньора Марин Стефанов разбиха с 6:0 “Марек”, когото бяха ударили още на старта миналото лято в Дупница с 3:0. Изключителен мач направи Кольо Станев, който участва и в шестте попадения – вкара два гола, направи три асистенции и изработи дузпа.

На стадион “Христо Ботев” в Дебелец “виолетовите” откриха резултата още в 7-ата минута. Направилият силен мач Кольо Станев отне върната назад топка и намери пред празната врата Анджело Глузов, който я насочи в мрежата за 1:0. До края на полувремето великотърновци пропуснаха няколко добри възможности за гол, а в 40-ата минута вратарят на гостите от Дупница спаси хубав удар от фаул на Николай Лазаров.

След почивката играчите на “Етър” се развихриха напълно. Кольо Станев покачи на 2:0 с шут от дъгата след корнер в 57-ата минута. Буквално след подновяването на играта пак Станев игра солово и покачи на 3:0. Нов негов пробив завърши с пас към Матьо Гагов за 4:0.

Водещият подготовка с мъжкия тим на “Етър” Кольо Станев бе в основата и на следващите две попадения. Първо бе фаулиран в пеналта на “Марек” и отсъдената дузпа бе реализирана от Николай Лазаров. В 78-ата минута Станев подаде остро в наказателното поле на дупничани и в стремежа си да изчисти топката, защитник я заби в мрежата на тима си за крайното 6:0.