Балъков: „Така се играе футбол – без страх!”

Публикувано на: 11.03.2018 г. 20:15 ч.

„Още преди трите последни мача казах, че няма да бъдем обречени, същото ще е и срещу „Лудогорец”. Най-много ме радва характерът, който показа отборът. Това не е отбор, който трябва да изпадне! Мога само да похваля момчетата за борбата, която показват, и футбола, който играят – без страх! Футбол се играе без страх, независимо дали си горе на върха, или долу в класирането.

Феновете, които бяха на стадиона, ги усетихме, невероятни бяха, с подкрепа до последната секунда! Усетиха, че можем да спечелим и трите точки, викнаха, вдигнаха емоцията. В края на краищата все някога трябваше да ни покрие късметът. При дузпата ми мина през ума: не и този път! И то пак в последната минута. С ЦСКА голът им беше в 86-ата минута, сега пък ако бяха ни вкарали в 94-ата… Щеше да бъде много тежко за мен като треньор отново да ги вдигна за мача с „Лудогорец” по начина, по който ми се иска. В един момент късметът дойде и при нас и сме много доволни от точката.

Играхме така, както играхме и срещу ЦСКА. Единствените промени бяха при заставането ни в стандартните ситуации. Иначе като начин на игра и водене на играта и в двата мача се получи доста добре. Другата промяна беше, че сменихме пет човека, тъй като имахме един ден по-малко почивка от „Левски” и смятах, че в края на мача моите футболисти ще се уморят. Но те се раздадоха и заслужено спечелиха точката.

Използвам момента да апелирам към всички великотърновци и боляри, които обичат футбола, да дойдат на стадиона срещу „Лудогорец” и в следващите мачове, защото без тях ще ни бъде доста тежко. Нека тази подкрепа да се случи и срещу „Лудогорец”, тогава ще имаме шансове и там да вземем точки.”