Христо Иванов: „Показахме характер и може би някой ни погледна отгоре в последната минута!“

Публикувано на: 11.03.2018 г. 20:39 ч.

Вратарят Христо Иванов бе един от играчите с основен принос за спечелената точка срещу „Левски”, като имаше много работа на вратата.

„Имахме нужда и късметът да ни покрие, защото в серия от мачове точно той ни бягаше. Играехме, борехме се, не можехме да си затворим мача с втори гол, получавахме гол и сякаш се пречупвахме и го губехме. Днес показахме характер и може би някой ни погледна отгоре в последната минута!

При техния гол реагирах на първата топка, но после тя бягаше от мен и Буш я настигна първи. Този път имаше късмет да я вкара. Ние знаехме, че с тези три отбора ще бъде трудно да се надиграваме и да стоим много отворени. Трябваше да бъдем крайно дисциплинирани, както бяхме и днес, и срещу ЦСКА. Това беше и цената на успеха!

При дузпата не искам да казвам какво точно съм си мислил, но вътрешно в себе си исках да стоя до последно, беше последна минута и въпрос на надлъгване. Беше въпрос на късмет, защото не уцели вратата.

Вървим във възходяща линия, но ни трябва една победа да натрупаме още малко самочувствие и увереност в себе си. Защото вие го виждате и ние го чувстваме, че играем доста добре и все нещо мъничко ни липсва.

Ние се опитваме да изпитваме удоволствие от тези мачове, защото в интерес на истината нашите мачове ще бъдат от 1 април нататък в плейофната фаза. Сега се опитваме да трупаме самочувствие и увереност.”