„Етър” би „Дунав” в U17 преди мача на мъжете

Публикувано на: 08.04.2018 г. 18:14 ч.

Юношите на „Етър” взеха петата си победа в първенството на елитната U17 група, като надвиха с 2:1 „Дунав” дни преди мача на мъжките отбори на двата клуба.

Мачът бе много оспорван и изпъстрен с две дузпи и три червени картона. До почивката голове не паднаха. През втората част „виолетовите” спечелиха дузпа, която Николай Лазаров с точен удар превърна в гол за 1:0. Малко след това обаче последва дузпа и за гостите, която Александър Кирилов превърна в 1:1.

Възпитаниците на треньора Марин Стефанов обаче показаха по-голяма воля за победата и стигнаха до трите точки. След центриране от ъглов удар Радостин Стоилов с глава донесе успеха с 2:1.

В последните минути Матьо Гагов от „Етър” и Преслав Страшимиров от „Дунав” се спречкаха и получиха директни червени картони. Теодор Костов от русенския тим също напусна по-рано терена, след като му бе показан втори жълт картон.

Победата позволи на „виолетовите” да доближат „Дунав” само на 1 точка. Русенци са на 11-а позиция с 21, а етърци – 12-и с 20 точки. След тях са „Монтана”, „Левски-Раковски”, „Пирин” и „Марек”, като монтанчани са със 17 точки и „Етър” гостува именно на тях на 14 април.

Юношите старша възраст на “Етър” пък надделяха също с 2:1 над “Спартак” (Плевен) в група “А” на зоновото първенство в поредния 12-и кръг, родени 1999/2000 г. След този мач “виолетовите” са на пето място с актив от 16 точки. В следващия кръг на 11 април те гостуват на “Локомотив” (ГО).