Балъков: „Не можем да променим миналото, можем да променим само това, което предстои”

Публикувано на: 22.04.2018 г. 22:29 ч.

Красимир Балъков – главен мениджър на „Етър”:

„Загубихме, защото „Дунав” успя да отбележи гол, а ние – не. Жалко, защото преди мача имахме насторение и искахме да завършим седмицата по най-добрия начин, но се оказа просто че дори и късметът не бе на наша страна. Не трябва да се прави голяма трагедия, защото отдавна знаем, че ще сме на баражи. Трудно е да се каже срещу кого ще бъдеш по-добре на баражите. Затова не трябва да има допълнително напрежение, а спокойствие въпреки загубата. Ще си починем два дена да изчистим главите и от другата седмица да започнем да работим с пълна газ за мача с „Локо” (Пд) и баражите.

Не може да имаш предпочитан съперник измежду „Пирин” и „Витоша”, защото когато си правиш планове, винаги излизат криви. Не си правим планове, искахме третата позиция заради авторитет и респект, но ако останем четвърти, ще трябва да играем срещу „Пирин”.

Всички футболисти, които се борят за оцеляване, се чувстват затормозени. Напрежението и огромно и ако нямаш спокойствие… както днес – отборът ни още първото полувреме не беше този, който съм го виждал. Когато трябваше да сме по-напред и да атакуваме противника, ние стояхме дръпнати назад и търсехме контри. Но минало-заминало, не можем да го променим и им казах на момчетата след мача: не можем да променим миналото, можем да променим това, което предстои. Жалко за ситуацията, в която влизаме, но това е футболният живот и да се опитаме да забравим лошото и да се мотивираме за следващите мачове.”