Бадара се срещна с етърци, набор 2007, обеща им 2 гола срещу „Пирин”

Публикувано на: 09.05.2018 г. 21:41 ч.

Определено запомняща се бе днешната тренировка за децата на „Етър”, набор 2007 г., заради приятната изненада, която получиха. Техен гост бе голмайсторът на „виолетовите” Алиуне Бадара – любимец не само на феновете, но и на малките футболисти – етърци.

Бадара лично дойде на тренировката им в Шемшево, където се срещна с тях и им пожела успех на предстоящите държавни финали. Таранът на „Етър”, който води в листата на стрелците в тима със своите 10 гола, поздрави децата и направи интересен разговор с тях. Въпреки че имаше и преводач от португалски, доста от малчуганите си поговориха с него на английски, като всеки му се представи лично. Усмихнат както винаги, Бадара разговаря с всеки от тях и ги окуражи за техните изяви.

Нападателят им разказа за своя път във футбола, като сподели, че е започнал да играе на 12 години близо до столицата на Сенегал – Дакар. Терените там не са били по-добри от сегашните във В. Търново и Бадара им сподели, че е впечатлен как при тази липса на нормални терени в града са подготвени толкова добре. Отборът, който има нужда и от нова екипировка, тъй като сегашната е на две години, е абсолютен лидер в първенството си. Възпитаниците на Стефан Николов от изиграните си 23 мача имат 22 победи и едно реми, като водят в класирането с 9 точки аванс пред „Янтра” и с 21 т. пред третия „Академик”, като етърци дори имат мач по-малко. Това ги прави сигурни участници в държавните финали за титлата.

Много бяха и въпросите за предстоящия реванш на „Етър” срещу „Пирин”. Алиуне Бадара увери децата, че мъжкият отбор ще спечели и в Благоевград, като лично им обеща да вкара 2 гола там. Със сигурност оставам в „Етър”, тук се чувствам отлично, призна Бадара. Той разговаря и с треньора Стефан Николов, след което се включи и в тренировката, като размени по няколко паса с децата.

Накрая голмайсторът се снима с тях, като отново им пожела успех в битката за титлата и им обеща отново да дойде на техните тренировки и да се срещат отново.