Да искаш, да можеш и да го направиш – въпреки всичко!

Публикувано на: 18.05.2018 г. 0:24 ч.

„Виолетовите” сразиха „Дунав” с 2:0 в първия бараж за 11-ото място, въпреки съдийството, и направиха важна крачка към крайната цел. С вдъхновена игра „Етър” тотално надигра дошлия с пет поредни победи съперник и определено заслужаваше и по-изразителен успех. Канонадата от удари започна в 5-ата минута с изстрел на Руменов, избит от вратаря. После удари от дистанция на Мане и Сърмов профучаха поркай гредите.

В 40-ата минута „Етър“ бе грубо ощетен от реферите. След центриране от корнер Бадара стреля с глава и Почански довкара топката в мрежата за 1:0. Голът бе зачетен от главния и страничния съдия, но заобиколен от играчите на „Дунав”, Дениз Соколов изведнъж промени мнението си и реши да маркира засада… Решението вбеси публика, играчи и треньори. В следващата атака „Дунав” атакува опасно и Христо Иванов блестящо спаси.

За чест на „виолетовите” през второто полувреме те продължиха битката с тотално раздаване на сто процента. В 49-ата минута след центриране отдясно Батрович с глава би до гредата. В следващата атака пък Бадара стреля в аут, вместо да остави топката на свободния Мане. Минута по-късно Ковачев от „Дунав” получи заслужен втори жълт картон за груб фаул срещу Руменов.

Нищо обаче не можеше да спре етърци. В 55-ата минута след поредната атака и центриране отляво Даниел Младенов стреля за 1:0. Нов удар на Батрович мина покрай вратата. Пламен Гълъбов направи второ нарушение срещу съперник на скорост и бе отстранен. Сърмов пък след сблъсък във въздуха глава в глава със съперник остана да лежи на терена с окървавена глава, но реферът показа „игра с лакет“ и му вдигна картон, който също го вади за реванша.

И това не спря „Етър”. В 75-ата минута Георги Пашов бе изпуснат непокрит в пеналта, овладя топката и прецизно я прати в мрежата за 2:0! В 84-ата минута за много груб фаул на Бирсент Карагарен той също видя червения цвят и „Дунав” остана отново с човек по-малко. До края „виолетовите” продължиха да атакуват и се разминаха пред вратата на русенци с трето попадение.

Победата с 2:0 бе повече от заслужена, но въпреки добрия резултат, предстои труден реванш в Русе.

„Етър”: Хр. Иванов, Атанасов, Гълъбов, Скерлев, Пашов, Сърмов, Руменов, Мане (79 Колев), Батрович (73 Василев), Почански (46 Младенов), Бадара.