„Етър“ с важна победа над „Витоша“ в труден мач!

Публикувано на: 07.10.2018 г. 17:57 ч.

„Етър“ продължи чудесната си серия от 6 мача без загуба в първенството и купата, от които 4 победи и две ремита. „Виолетовите“ грабнаха ценен успех срещу „Витоша“ (Бистрица) с 1:0 и вече са на седмо място в класирането. Единствения гол, донесъл ценните три точки, вкара Даниел Младенов с глава в 77-ата минута.

Красимир Балъков се оказа прав, че етърци ги очаква изключително труден мач. Гостите, които нямат нищо общо с представянето си от миналия сезон, показаха, че са здрав отбор. Организираната им игра в защита спираше всички опити на домакините да излязат в голова позиция, въпреки че „Етър“ непрекъснато водеше играта и бе атакуващият тим.

Неслучайно почти всички възможности преди почивката дойдоха от удари от дистанция. В 12-ата минута Сърмов намери Мане и неговият топовен шут бе избит от вратаря Василев. Направилият много силен мач Георги Сърмов пробва удар от фаул в 20-ата минута, но отново вратарят улови. В 29-ата минута и Мане пробва от пряк свободен удар технично да завърти топката, но тя мина до гредата.

Единствено на Боджадж се отдаде в 31-ата минута да наврезе опасно в пеналта отляво, но стреля до гредата. Най-добрата възможност за „Витоша“ бе в 38-ата минута, когато Четин Садула бе изведен отдясно и стреля, но след рикошет от Артюнин топката излезе в корнер.

Картината не се промени и след почивката. Етърци атакуваха, но срещаха добре подреден в дефанзивен план съперник. Две възможности в началото на втората част имаше пред Боджадж, но в първата от трудно положение той стреля с глава в аут, а при втората ударът му отблизо не успя да затрудни вратаря Християн Василев.

В 64-ата минута далечен удар на Сърмов бе уловен от вратаря, а в ответната атака Стефан Христов от добра позиция стреля край рамката. Балъков пусна в игра Батрович и Ивайлов на мястото на Руменов и Мане. Черногорецът бе изведен в хубава позиция в 72-ата минута, но стреля силно в аут.

Така се стигна до 77-ата минута, когато четвъртият съдия Станислав Ставров (награден преди срещата за своя мач №100 в елита от Стефан Чакъров с топка с автографи от „Етър“) се приготви да вдигне таблото за трета смяна, в която Почански да замени Младенов. Димо Атанасов обаче направи перфектно центриране отляво и Дани Младенов с глава прати топката в мрежата и хвърли трибуните в екстаз – 1:0!

В оставащия четвърт час до края на мача „Етър“ показа точно това, което трябва – увереност и дух, не даде никакви възможности за гостите и напълно заслужено триумфира с победата.

„Етър“: Хр. Иванов, Василев, Артюнин, Гълъбов, Атанасов, Сърмов, Мане (71 Ивайлов), Колев, Руменов (61 Батрович), Младенов (79 Почански), Боджадж.