Красимир Балъков и Иван Петков: „Отмениха ни абсолютно чист гол!“

Публикувано на: 08.12.2018 г. 20:22 ч.

Красимир Балъков: „Чист гол, нямаше абсолютно никакво нарушение”

„Чист гол за нас, нямаше абсолютно никакво нарушение. Жалко, много жалко, че на г-н Попов му се случва за втори път срещу нашия отбор. В първия кръг срещу „Лудогорец” в Разград не ни даде чиста дузпа и сега ни отменя чист гол! В България трудно се работи. Сигурно ще остана до края на сезона, защото уважавам професията си, но много-много ще се замисля дали ще остана от лятото в България, или ще се прибера там, където нещата са много по-чисти и ясни.

Пътят за промяна е честност и коректност и това, което се види, да се свири. А към футболистите пътят за промяна е това, което ние правим във В. Търново. Има светлинка в тунела, но се надявам, че всички – президенти, собственици, трябва малко да се замислят дали всичко върви коректно… Много неща се случват, които ме изваждат от нормалния начин на мислене. Преди да ме хване параноята, че си замина оттук, за да не коментирам сцени, които се случват в българското първенство. Не ме интересуват зависимости, но е факт, че стават изключително много сцени като днешната и то обикновено стават за отбори, които имат голямо влияние и цели, които трябва да постигнат независимо по какъв начин. Аз много уважавам „Левски”, може би момчетата, треньорите и ръководството нямат никаква вина за тази ситуация, която стана, но ние, българите, все говорим кога ще се оправим, а не правим нищо, за да се оправим. Големият колектив в отбора, желанието на Общината, която помага, и най-вече всички момчета, които тренирам – само това ме задържа тук.”

Иван Петков: „Абсолютно чист гол, бях натиснат от двама играчи на „Левски”

„Абсолютно чист гол, не знам по каква причина съдията го отмени! Центриране на Крум Стоянов, опитах се да скоча на първа греда. Бях натиснат от двама футболисти на „Левски”, при което ударих топката. Не знам защо Никола Попов прецени, че съм извърши нарушение, разбрах го след отменянето на гола. Бях бутнат от футболист на „Левски”, който ме засили към техния първи играч, нямаше какво да направя… Пълна глупост е и че съм играл с ръка. За мен – чист гол, нямам друго обяснение на ситуацията.

Този сезон сме доста стабилен отбор, всеки се съобразява с нас. Видяхте и днес съвсем равностоен мач, равенството беше резонен резултат, но за съжаление някои други фактори не го позволиха.

С играта си заслужаваме място в шестицата. Има и други силни отбори, играем мач за мач, гледаме да показваме силна игра и да радваме нашите привърженици, което е най-важното. С течение на времето да се надяваме да влезем в шестицата. Г-н Балъков доста повлия за представянето на отбора, другото важно е, че всички сме като едно цяло. Не съм виждал скоро такъв колектив, какъвто имаме.”