Траян Димитров се докосна до магията “Милан”

Публикувано на: 26.03.2017 г. 16:43 ч.

Да се докосне до магията „Милан”, да тренира на базата му, да гледа мач на представителния му отбор имаше щастието един от малките футболисти от школата на „Етър” – 13-годишният Траян Димитров. Нападателят бе сред осемте деца, които бяха отличени и избрани по време на провелия се миналата година у нас „Милан Джуниър Камп“. Траян е роден през 2003 г., родом е от Дряново, а от миналото лято е футболист на „Етър“ и играе в отбора, воден от Николай Катъров.

„Бяхме шест човека от България, избраха ни от кампа в Дряново. Първо в София бяхме на пресконференция, където ни снимаха и представиха, а оттам заминахме за Италия. Имаше момчета от „Черно море”, от „Севлиево”, имаше още един от Велико Търново – Даниел Кънчев, който вече играе в „Лудогорец”, разказва Траян Димитров.

В Милано домакините отвели децата в Академията на „Милан”, където водили тренировки. Траян е удивен от многото терени с отлично качество и с естествена трева. Общо избраните са били 370 млади футболисти от доста държави.

„В нашата възраст 2003 г. ни разделиха на пет отбора, направихме турнир и играхме мачове помежду си. Бяхме смесени с набор 2002”, казва малкият етърец, който убедено твърди, че другите с нищо не са били по-добри.

Другото голямо преживяване било посещението на мача от Серия А на Италия между отборите на „Милан” и „Дженоа”. Домакините спечелили с 1:0, а всички, естествено, викали за „червено-черните”.

Най-любимият отбор на Тити, както го наричат, е „Реал” (Мадрид), а най-великият футболист – без съмнение Кристияно Роналдо. В Италия харесвал и „Ювентус”, но вече става фен и на „Милан”. В момента той е 7 клас, ученик в Спортното училище във В. Търново и играе в децата на „Етър”.

Още не е решил накъде ще продължи кариерата му, но е сигурен, че ще става футболист. А докъде ще стигне в големия футбол, зависи само и единствено от него.