Ветераните на “Етър” излизат срещу “Манастирище” за влизане в топ 4 на България

Публикувано на: 04.04.2017 г. 17:56 ч.

Само един мач вече дели ветераните на “Етър” от влизане във финалната четворка на държавното първенство по футбол за ветерани, която ще определи шампиона на България за сезон 2016/2017 година.

В петък, 7 април, “виолетовите” излизат в зонов финал срещу силния тим на “Манастирище 2000”. Мачът е от 16:30 ч. на неутрален терен в Ловеч. Победителят влиза в топ 4 на България, който ще излъчи бъдещия шампион. За там вече се класира тимът на “Левски” (Сф) след победа с 11:1 в зоновия финал на Югозапада над “Ботев” (Ихтиман).

Ветераните на “Етър”, чийто треньор е Никола Велков, а председател на Клуба на ветераните – Георги Трендафилов, първо станаха областен шампион, като през ноември на финала биха с 2:0 “Изгрев-93” (Царевец) с попадения на Бончо Генчев. Неотдавна в междуобластния финал в Севлиево те разбиха “Априлци” с 5:1, като 4 гола наниза Стефан Трайков, а един добави Бончо Генчев.

Изключително интересно дерби предстои между ветераните на “Локомотив” (ГО) и “Етър”. То ще бъде на 27-28 май в Горна Оряховица по случай празника на града и ще се играе на осветление на обновения стадион. В дербито ще вземат участие легенди на двата клуба от 80-те и 90-те години, когато “Етър” и “Локо” (ГО) играеха заедно в елита и постигнаха най-големите си успехи.