Станислав Генчев: „Предстои ни труден мач с „Ботев” (Гълъбово)”

Публикувано на: 19.04.2017 г. 9:56 ч.

„Предстои ни труден мач с „Ботев” /Гълъбово/. Най-трудно се играе срещу слаби отбори. Освен това ние сме лидери в класирането, а срещу лидерите всички искат да се доказват. Отборите  затварят играта си срещу нас, а при такава игра ни е по-трудно. Дано не се повтори първото полувреме от предишния ни мач с „Ботев” /Враца/”. Това заяви старши треньорът на „Етър” Станислав Генчев, дни преди поредния домакински мач в събота.

Въпреки това той изрази задоволството си от играта на отбора, защото тя става по-атрактивна, начинът, по който се атакува, става все по-добър, а това води до отбелязване на повече голове. Неслучайно отборът е с най-много отбелязани голове в групата.

Като най-голям проблем наставникът смята играта на целия отбор в защита. „Всеки ден работим по този въпрос, повтаряме някои елементи на играта в защита по няколко пъти. Хубаво е, че футболистите имат идеи в главите си, чувства се и настроение в играта им. Доволен съм от предсезонната подготовка, от селекцията. Новите играчи вдигнаха класата на отбора, вътрешната конкуренция стана още по-голяма.

Казвал съм го и ще го повтарям – имаме най-добрите футболисти в групата, а с тях и най-добрият отбор. Но това трябва постоянно да се доказва на терена.  За мен дисциплината е №1 във футбола” – доуточни Генчев вижданията си за представянето  на отбора до момента. И допълни, че лимитът за загубени точки вече се е изчерпал… 6 мача до края на първенството – 18 точки си пожела наставникът.

Ангел Б. Ганцаров