Стефан Неделчев: „Шансовете ни за „А” група са съвсем реални”

Публикувано на: 27.04.2017 г. 8:37 ч.

„Шансовете ни за „А” група са съвсем реални. 70 % от целите ни са изпълнени, остават още 30 %. Предстоят ни последните пет мача – най-трудните. Но ние имаме най-добрите футболисти и сме най-добрият колектив в групата. Затова вярвам, че ще изпълним целта си.” Това сподели младият нападател на „виолетовите” Стефан Неделчев преди важния мач на отбора срещу втория отбор на ЦСКА в столицита. Той ще го пропусне заради наказание от натрупани жълти картони.

Стефан е роден на 9 май 1996 г. в град Павликени. 7-годишен започва да тренира футбол в местната детско-юношеска школа. На 14 години е поканен във футболната академия на „Литекс”, където играе до младежкия отбор 21 г. на клуба. Играл е в контролни срещи и на мъжкия отбор. Предишният сезон бе в „Нефтохимик” /Бургас/. През миналото лято е привлечен от тогавашния старши-треньор на отбора Ферарио Спасов и президента Александър Нанков.

Стефан се чувства много добре във Велико Търново, защото го намира като свой втори роден дом заради близостта му с Павликени. Щастлив е в отбора, защото смята, че той е комплектован от уникални хора, които са направили много добър колектив. Ако във всеки мач са концентрирани, смята, че няма кой да ги победи. Наскоро той направи дебют за националния ни отбор за младежи до 21 години срещу връстниците им от Македония. За бъдещето си говори по-сдържано. На тоя етап не иска да гледа по-надалеч, а да се концентрира към близките цели на отбора.

Ангел Б. Ганцаров