Легенда на “Манчестър Юн” пожела на “Етър” влизане в елита

Публикувано на: 29.04.2017 г. 14:57 ч.

Биете в неделя и ще влезете предсрочно в Първа лига, увери футболистите на „Етър” бившият футболист на “Манчестър Юнайтед” Артър Албистън. На стадион „Ивайло” той се срещна с „виолетовите” преди заминаването им за днешния мач с ЦСКА-2 и ги надъха за победата.

Албистън има 485 мача с екипа на „червените дяволи” през периода 1974-1988 г. и е гост на националния събор на фенклуб „Манчестър Юнайтед България”. Той връчи и наградите в деветото издание на детския турнир, чиито финали бяха на стадион „Ивайло”.

Шотландският боец бе представен на футболистите на “Етър”, като веднага разпозна бронзовия медалист от САЩ-94 Илиян Киряков.

Легендата на Манчестър Юнайтед получи като подарък от „Етър” виолетово шалче, флаг на отбора и сувенири-ключодържатели, връчени му от капитана Кирил Акалски. „Кой е централният нападател?”, поинтересува се Албистън и когато му представиха Иван Петков, му стисна ръката със заръката: „Искам утре да вкараш гол, да биете и да влизате в елита!”. После стисна ръката на всеки един от футболистите на тима.

Преди да влезе на стадиона, неговите домакини му показаха паметните плочи на входа и му разказаха, че “Етър” е бил шампион на България. Британецът работи за „Манчестър Юн тв” и в следващото си предаване ще отдели специално място за визитата си в старата столица на България.

Анатоли ПЕТРОВ