“Етър”: “Пет мача – пет финала”

Публикувано на: 30.04.2017 г. 14:07 ч.

Пет кръга преди края на сезона “Етър” ще отстоява първото си място в предстоящото гостуване на ЦСКА-2. Преднината от 3 т. на “виолетовите” означава, че те имат право максимум на една грешка в оставащите срещи.

“Пет мача – пет финала, всеки мач ще е финал и трябва да даваме не по 100, а по 120 % от себе си, за да постигнем целта си. Момчетата ще излязат концентрирани, отборът на ЦСКА-2 е преодолим и имаме добри шансове за победа”, коментира Стефан Неделчев, който обаче заедно с Джихат Кямил пропуска мача поради наказание. В строя се завръщат играещият треньор Станислав Генчев и Цветомир Тодоров.

“Очакваме много труден мач, защото 80 % от играчите в ЦСКА-2 миналия сезон бяха в Литекс. Ходих да ги наблюдавам в два мача, резултатите им до момента не отговарят на показаното от тях, защото са добър отбор. Колкото повече наближава краят на първенството, момчетата усещат, че сме по-близо до целта и виждам в тях пълна мобилизация и желание да спечелим петте срещи”, заяви Станислав Генчев.

Етърци имат трудна програма и след този мач срещат само отбори от челото. “Така или иначе трябва да ги срещнем. Поставили сме си цел влизане в елита и трябва да не се притесняваме от никого, а противниците да се съобразяват с нас. В “А” група ще играем с още по-силни съперници, така че не трябва да има притеснение нито в треньорския щаб, нито в играчите”, категоричен бе Станислав Генчев. Към думите му се присъедини и младият Чавдар Ивайлов, който добре познава съперника. „Няма да е лесно. Израснал съм с повечето момчета, познавам ги, треньорът им е много добър. Отиваме там обаче само за трите точки”, добави и Чавдар Ивайлов.