Етърци спечелиха Купата на Тетевен

Публикувано на: 30.05.2017 г. 10:54 ч.

С първо и второ място се завърнаха двата отбора на “Етър” от силния турнир за Купата на кмета на Тетевен по футбол. Надпреварата в планинския град бе в две възрасти – футболисти, родени 2007 и 2008 година.

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева приветства участниците и посетителите на мероприятието, след което специалният гост Бончо Генчев – една от емблемите на българския футбол – даде старт на турнира.

Съставите бяха разделени в две възрастови групи – футбол 5 и футбол 7, а победителите в двата формата се излъчиха след изиграване на срещите по системата „всеки срещу всеки”.
И при двата набора съперници за отличията бяха отборите на “Етър”, “Славия”, “Литекс” и домакините от “Бенковски” (Тетевен).

Купата на победителя и златните медали спечелиха по-големите, водени от треньора Стефан Николов. Те отстъпиха с 2:1 на “Литекс”, който обаче ползва момчета, родени 2006 г. “Виолетовите” разгромиха домакините от Тетевен с 10:0, а в крайно важен мач се наложиха с 2:0 над “Славия” и завършиха първи.

Много добро бе представянето и на децата, родени 2008 година, с треньор Цветан Райков. Те направиха равенство 2:2 с “Литекс”, отстъпиха минимално с 1:0 на “Славия” и разгромиха тетевенци с 8:0, което им осигури второто място, за което също получиха купа и сребърни отличия, а Радомир Коев бе определен за най-полезен играч.
снимки: Деница Трифонова и Звезделина Христова