„Етър” (2005) прегазиха „Ботев” (Враца) и влизат в топ 8 на България!

Публикувано на: 02.06.2017 г. 19:47 ч.

Децата на „Етър”, набор 2005 година, влязоха в топ 8 на България, като се класираха за държавните финали в Банско. От 12 до 14 юни осем отбора ще спорят за шампионската титла на България на Футбол 9.

„Виолетовите” спечелиха втория си бараж днес с „Ботев” (Враца) с категоричното 3:0 на неутрален терен в Кнежа, като показаха характер въпреки ненормалната обстановка по време на мача и след него. Възпитаниците на треньора Стефан Ангелов станаха безапелационно първи в своето първенство, а после на баража с „Литекс” отстъпиха с 3:1 и за попълване на финалната осмица се наложи да играят втори бараж с победителя от областите Видин, Монтана и Враца.

Агитка от 30-ина фена на „Ботев” изостри обстановката по време на мача в Кнежа, но въпреки това още в 5-ата минута етърци поведоха с гол на Захари Атанасов. В 45-ата минута „виолетовите” спечелиха дузпа, която бе реализирана от Атанас Атанасов за 2:0. Всичко свърши пет минути по-късно, когато вратарят на „Ботев” (Вр) си вкара автогол – 3:0. След мача се наложи да дойде патрулка и да въдворява ред на стадиона, за да могат етърци и длъжностните лица да си тръгнат.

Преди няколко дни и нaбop 2006 г. ce клacиpaхa зa финaлитe нa дъpжaвнoтo пъpвeнcтвo, cлeд кaтo oтcтpaнихa плeвeнcкия “Фopтyнa”. Възпитaницитe нa тpeньopa Стeфaн Никoлoв игpaхa в Сeвлиeвo бapaж cpeщy “Фopтyнa” и мaчът зaвъpши нapaвнo 2:2 в peдoвнoтo вpeмe. Стигнa ce дo изпълнeниe нa дyзпи, пpи кoитo eтъpци бяхa пo-тoчни и ликyвaхa зacлyжeнo. Te също oтивaт нa финaли cpeд oceмтe нaй-cилни oтбopa в Бългapия, кoитo щe ce бopят зa шaмпиoнcкaтa титлa.

Чудесното представяне на отборите от школата на „Етър” допълниха и останалите отбори, като юношите младша възраст ще играят бараж за влизане в елитната U17 група. Те ще срещнат един отбор измежду „Дунав”, „Миньор” и „Нефтохимик”, като жребият е в понеделник.