Стефан Атанасов: “Спокойно можем да сме равностойни на повечето отбори от елита”

Публикувано на: 14.06.2017 г. 21:00 ч.

Спортно-техническият директор на „Етър” Стефан Атанасов говори пред медиите за подготовката, контролите и очакванията за сезона в елита.

– Какво предстои в началото на подготовката?

– Футболистите в следващите два дни ще преминат медицински прегледи, а в събота тренират сутринта. В неделя ги събираме за лагер в Дряново, там ще останем две седмици. После се прибираме във В. Търново, където ще тренираме до началото на първенството.

– Насрочени ли са вече контролните срещи?

– Първата е на 23 юни срещу „Дунав” (Русе) в Трявна, следващата е на 28-и с „Нефтохимик” в Дряново. На 1 юли играем с „Ботев” (Враца) в Правец, а на 4-и срещаме „Черноморец” (Балчик), като ще бъде в някой от околните градове. На следващия ден, на 5 юли, гостуваме на „Верея” в Стара Загора. Само този мач е от 19:30 ч., останалите са от 18 часа. Последната проверка с официално представяне на отбора е срещу „Литекс” на 8 юли на стадион „Ивайло”.

– Селекцията на какъв етап е?

– Имаме разговори с доста футболисти, вече дойдоха трима, с които сме се договорили – Мартин Станкев, Румен Руменов и Христо Иванов. Търсим играчи за всички постове, дори и след началото на първенството селекцията ще продължи.

– Очакванията Ви за представянето на „Етър” в елита?

– Определено по-различно трябва да е от 2012 г., когато в един период допуснахме доста грешки. Затова е опитът – да сме си извлекли поуката. Каквото мога, ще предам на треньорите и ще постараем да не изпадаме в такава ситуация. Но нека не се връщаме назад, а да гледаме позитивно. Имаме сили и възможности да се преборим и да се представим на добро ниво в Първа лига. Няма чак такава разлика в нивото, изключвайки 4-5 клуба, които имат високи бюджети и амбиции. Спокойно можем да бъдем равностойни на останалите отбори, но времето ще покаже. Като млад отбор трябва да бъдем максимално концентрирани да се представяме на ниво във всеки мач и да постигнем целта, която е утвърждаване в групата.