“Етър” (2002) водеше с 4:2 и падна с 4:6 в добавеното време

Публикувано на: 19.06.2017 г. 21:07 ч.

С два гола в добавеното време „Славия” отстрани „Етър” във втория четвъртфинал от държавното първенство в U15 група. Първият мач в София бе завършил 0:1 за етърци, които водеха в реванша с убедителното 4:2 и …загубиха с 4:6. След мача публиката изпрати съдиите със скандирания „Мафия!”, което едва ли ще стопли „виолетовите”, които пък бяха бурно аплодирани от зрителите след последния съдийски сигнал.

Цели 6 гола паднаха на „Ивайло” още в първите 22 минути. Комбинация на „белите” в 9-ата минута завърши с попадение на Красимир Панчев за 0:1. „Етър” обаче бързо обърна нещата. В 12-ата минута Стелиян Добрев се откъсна отдясно и с диагонален удар изравни. Веднага след това отново той се измъкна по десния фланг и с удар под плонжа на вратаря вкара за 2:1. В 19-ата минута обаче Тома Ушагелов с далечен удар под гредата изравни – 2:2.

Реакцията на етърци бе светкавична и още след центъра Димитър Митев овладя топката и с удар под плонжа на вратаря вкара за 3:2. В 22-ата минута отново Митев се откъсна и наниза четвърти гол – 4:2!

До почивката „Славия” натисна и създаде две положения, а вратарят Иван Георгиев спаси и удар на Панчев. 4 минути преди края на полувремето при много съмнително за засада положение Александър Димов върна надеждите на гостите – 4:3.

Втората част започна с далечен изненадващ удар на Ушагелов, като мократа топка мина под крака на вратаря – 4:4. „Виолетовите” можеха и съвсем да решат всичко, като първо удар на Добрев бе уловен от вратаря, а после Митев се откъсна сам срещу стража Виденов, който обаче изби с крак удара.

До края „белите” натиснаха, като след шут на Ушагелов топката облиза и напречната греда. 70-те минути изтекоха и при 4:4 етърци щяха да продължат, но в добавеното време, което така и не бе обявено, стана и скандалът. Тъчреферът Мартин Димитров даде знак за смяна за „Етър”, като двама играчи чакаха на тъчлинията, но главният съдия Красимир Кръстев не разреши смяната и последва скоростна атака на „Славия”, донесла решаващ гол – 4:5. Етърци натиснаха и центриране пред вратата не донесе голов удар, последва контра с излизане на трима нападатели на „Славия” срещу вратата за крайното 4:6…

„Етър”: Георгиев, Юл. Райков, Пенев, Т. Райков, Йонков, Монов, Марков, Добрев, Спасов, Иванов, Митев (Венциславов, Балъков, Владимиров).