Станислав Генчев: „Доволен съм от желанието, по играта има още какво да работим”

Публикувано на: 01.07.2017 г. 22:35 ч.

Старши треньорът на „Етър” Станислав Генчев сподели след загубата от ЦСКА с 2:0, че е доволен от влагането на своите футболисти, но му предстои още много работа, за да изглежда отборът така, както иска.

„Полезна провекра и за двата отбора. Доволен съм, че играхме срещу един от най-сериозните отбори в България и се опитахме да се противопоставим. Доволен съвм от влагането на футболистите, естествено, към играта имам доста забележки. Ние сме новак в елита и момчетата трябва да трупат самочувствие срещу такива отбори.

От две наши грешки допуснахме два гола. Бавно превключваме от фаза защита към фаза атака, това е най-трудното във футбола и затова трябва доста работа.

Във Втора лига имахме затруднения в отбрана и допускахме леки голове, затова желанието ми бе да заздравим защитата. Тя сега е сплав от опитни и млади футболисти. Набелязали сме за селекцията и нападатели, но няма много свободни играчи. Забавихме се, но се надявам да решим и този проблем. Водим разговори с такива играчи, и то в най-добрата възраст – между 24 и 27 години, надявам се максимално бързо да решим този въпрос.

ЦСКА доминираше през първата част, но после и ние имахме добри ситуации. С много работа и желание нещата ще се получат.

По стадион „Ивайло” продължава да се работи, ръководството може да каже повече по този въпрос. Надявам се още в първия домакински мач да играем на нашия стадион „Ивайло”.