„Етър” подписа със сенегалеца Алиуне Бадара

Публикувано на: 20.07.2017 г. 19:47 ч.

„Етър” подписа договор със сенегалския нападател Алиуне Бадара Самб. 28-годишният таран пристигна снощи и днес мина медицински прегледи, след което му бе предложен двегодишен контракт с „виолетовите”.

Бадара е роден на 1 октомври 1989 г. в Дакар. Висок е 194 см и тежи 83 кг, играе като централен нападател. Идва от „Амаранте“ (Португалия), където за миналия сезон в 24 мача, които е играл като титуляр, е нанизал 15 гола. Преди това е играл и за португалските „Нинензе“ и „Вианензе“. Алиуне Бадара е бил наблюдаван и одобрен от треньора Станислав Генчев още преди да дойде в България. Сенегалецът се присъедини към лагера на „виолетовите” в столицата, но няма да е в групата за утрешния мач с „Витоша”. В нея обаче попадна другото ново попълнение Ерик Почански, който днес също подписа договор в етърци.

„Болярите” от днес са в София, където са на лагер преди утрешното гостуване на „Витоша” в 21:00 ч. на Националния стадион „Васил Левски”.

Групата на „Етър” за мача: Кирил Акалски, Христо Иванов, Иван Скерлев, Веселин Минев, Венцислав Василев, Александър Александров, Джихат Кямил, Йордан Апостолов, Яни Пехливанов, Димо Атанасов, Чавдар Ивайлов, Цветомир Тодоров, Иван Стоянов, Мартин Станкев, Румен Руменов, Иван Петков, Тодор Колев, Стефан Неделчев, Ерик Почански.