Иван Вутов: “Радвам се, че футболистите добиват увереност”

Публикувано на: 21.07.2017 г. 23:28 ч.

Старши треньорът на “Етър” Иван Вутов каза след равенството 1:1 с Витоша, че неговият отбор е започнал плахо двубоя, но е започнал второто силно и ободрено. Той добави, че с всеки изминал мач футболистите ще трупат повече увереност.

„Мога да кажа, че започваме плахо и неуверено. Радващото е, че във вторите полувремена влизаме силно и ободрено. Имаме още технически проблеми, както и кадрови. Станислав направи всичко възможно да се комплектоваме с още двама футболисти. Стояхме много добре, изпуснахме много положения.

Загубихме две точки от този мач. Радвам се, че футболистите добиват увереност в себе си”, коментира той.

„Общо взето имаме резерви и положително ще ги използваме в най-скоро време. Една сплав от млади и по-опитни футболисти винаги и полезна. Имаме футболисти от топ ниво и това ще ни помогне да играе по-атакуващо”, каза още Вутов.

„Защо нямаше дузпа за нас през първото полувреме? Не мога да кажа защо съдията така е решил. Позволиха и малко по-твърда игра от местния отбор, но не е моя работа да коментирам”, добави наставникът.

„Мачът с “Верея” ще е много по-различен. Този отбор се затваря и играе на контраатаки и ще трябва да намерим решения”, допълни Вутов и обясни кога “Етър” би се завърнал на своя стадион „Ивайло”.

„Работи се усилено по осветлението. Имаме уверението, че края на август – началото на септември ще играем на нашия стадион”.