Вторият турнир “Трифон Иванов” има своите победители

Публикувано на: 27.07.2017 г. 13:48 ч.

Младите футболисти на “Левски” спечелиха второто издание на детския турнир в памет на Трифон Иванов за деца, родени 2006 г. На финала “сините” биха с 3:0 “Черноморец”. За финалния мач те се класираха с гол повече от втория в групата „Берое“. Двата отбора завършиха 1:1 в мача по между си. След това „Левски“ надигра „Локомотив“ (Г. Оряховица) с 10:0, а „Берое“ ги би с 9:0. Бургазлии пък записаха успехи над „Етър“ с 2:1 и над ЦСКА-София с 4:2.

Етърци, набор 2006 г., допуснаха две минимални загуби с по 2:1, като срещу “Черноморец” се разписа Велизар Вълчев, а срещу “червените” – Кристиян Цеков, но определено заслужаваха по-добър изход от мачовете си. В мача за 3-4 място “Берое” надигра ЦСКА-София с 3:1, пети са “виолетовите”, а шести – “Локо” (ГО).


Сред официалните гости бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, кметът на В. Търново Даниел Панов, леля Маринка – майката на Трифон Иванов. Ред легенди на родния футбол уважиха турнира и връчваха отличията – националният селекционер Петър Хубчев, Емил Костадинов, Бончо Генчев, Ивайло Йорданов, Илиян Киряков.

Купи и медали получиха призьорите, екипировка имаше за всички отбори. Наградата за “железен защитник” стана притежание на Александър Маринов от “Левски”, а голмайстор на турнира е Георги Стоянов от “Берое”. Бъдете “железни” като Трифон и имайте неговия хъс, пожелаха на децата Красимир Каракачанов и Даниел Панов при закриването. Навръх рождения му ден, паметта на Трифон Иванов бе почетена с аплодисменти от всички присъстващи.

Надпреварата на Футбол 9 на стадион “Ивайло” бе организирана за втора поредна година от БФС, Община В. Търново и ОП “Спортни имоти и прояви” и със сигурност ще стане традиция.

сн. Бранимир БОНЕВ