“Етър” поздрави Aнтъни Иванов за успеха на световното

Публикувано на: 28.07.2017 г. 12:00 ч.

СФК “Етър Велико Търново” поздрави великотърновския плувец Антъни Иванов за влизането му в топ 8 на световното първенство в Будапеща. “Поздравяваме Антъни за големия успех! Убедени сме, че го чакат още по-големи успехи на световно ниво в неговия чудесен спорт” заявиха от ръководството на клуба.

Антъни Иванов се класира на осмо място във финала на 200 м бътерфлай на световното първенство по плуване в Будапеща. В изключително силната конкуренция великотърновецът завърши с време 1:55.98. Титлата грабна олимпийският шампион от Лондон Чад Льо Кло – 1:53.33, който изпревари местния любимец Ласло Чех.
Антъни започна силно и след първите 50 м беше на шеста позиция. Той се задържа така и при второто обръщане, но в последните 100 метра вече нямаше сили да се движи с останалите.

Това беше четвъртият случай, в който българин се класира сред осемте най-добри на световно първенство след това на щафетата 4 по 100 м свободен стил от Колумбия през 1975 г., на Денислав Калчев в Рим през 1994 г. (100 м бътерфлай) и на Михаил Александров в Мелбърн 2007 (100 м бруст).

“Благодаря на всички за подкрепата, това е нещо, което не сме правили отдавна и се радвам, че го направих при дебюта си на световно. Надявам се след две години да съм в битката за медалите. Плуването ми на финала беше супер, ако умората бе по-малко, щях да подобря времето си. Бях си задал полуфинал, там видях, че мога да съм на финала. Следващото състезание е в Индианаполис, надявам се да се преборя за медал на световното първенство за младежи. Догодина на европейското за мъже ще гоня медал, тъй като сега на финала бяхме четирима европейци”, заяви Антъни Иванов. “Занапред имам доста предложения от университети в Америка, гледаме за най-добрата възможност”, коментира бъдещето си Антъни, който е ученик в Американския колеж “Аркус”.