“Етър” гони първа победа

Публикувано на: 11.08.2017 г. 9:59 ч.

Първа победа в елита за сезона ще гони “Етър” срещу “Пирин” в събота. “Виолетовите” най-после се завръщат у дома и се надяват с помощта на публиката на стадион “Ивайло” да се върнат на победния ход. На “Митичния”, както го наричат феновете, етърци м.г. не познават вкуса на загубата и записаха 11 победи и 4 равенства.

“Ивайло” винаги е бил непревземаема крепост. Разчитаме на нашите фенове, колкото повече хора ни подкрепят, толкова по-лесно ще ни бъде. Ще търсим победата, за да зарадваме публиката. Със сигурност можем да бием “Пирин”, въпросът е да го докажем в мача”, коментира старши треньорът Станислав Генчев.

Двама играчи пропускат мача поради контузии – Веселин Минев и Ерик Почански. Защитникът бе заменен принудително на почивката срещу “Дунав”, а Почански пропусна последните два мача, но още не е готов. Изборът на играчи пред Станислав Генчев обаче е голям, тъй като има достатъчно футболисти.

Две съвсем нови попълнения има в “Етър” – офанзивният халф Иван Вълчанов вече бе картотекиран и със сигурност попада в групата за мача. Дебютът за “виолетовите” ще бъде юбилеен стотен мач за Вълчанов в елита. Георги Сърмов пък чака всеки момент жълтата си карта и непосредствено преди мача ще стане ясно дали ще се разчита на него.

На играта в градивен план ще наблягат в “Етър”, тъй като в последните два мача отборът не създаде много положения и не вкара гол. “Стояхме добре в защита при гостуването в Русе, но трябва да подсилим атаката. Трябва да градим много повече. Работим по въпроса, но времето за подготовка и сработване бе много малко”, коментира Станислав Генчев.

Нападателят Иван Петков пък получи куп поздравления от съиграчи и фенове. С първородна дъщеричка го дари неговата половинка Виктория Гайдарова. Малката принцеса с перфектни мерки 3 кг и 49 см ще носи красивото име Ивайла. “Благодаря на Виктория, че ме направи най-щастливия човек на земята, като ме дари с най-красивата дъщеря Ивайла. Обичам ви, принцеси!”, написа таткото във Фейсбук, като получи и ред пожелания да отбележи събитието с гол срещу “Пирин” в събота.