Венцислав Василев: „Който подцени „Етър”, ще си изпати”

Публикувано на: 22.08.2017 г. 8:28 ч.

Венцислав Василев е роден на 8 юли 1988 г., юноша на „Миньор“ (Перник), където играе между 2006 и 2009 г. В началото на 2010 г. подписва договор с кипърския „Арис“ (Лимасол). През 2012 г. се завръща в „Миньор“, а в началото на 2013 г. е привлечен в ЦСКА (София). На 17 юни 2015 се присъединява към „Берое“, където е до лятото на 2017 г., когато дойде в „Етър“. Със стабилната си игра в защита Василев бързо се превърна в основен играч на „виолетовите”.

– Венци, как се адаптираш в „Етър”?

– Много добре, всичко е наред и нормално. Съотборниците ме приеха много добре. Познавах доста от момчетата, най-добре се познаваме с Иван Стоянов още отпреди, с Дани Апостолов също. От страна на ръководството всичко е изрядно.

– Как би оценил представянето на тима в първише шест кръга?

– Отборът има потенциал, просто в началото още не знаехме добре играта си, не бяхме се стиковали и изявите бяха по-колебливи. Но с всеки изминал мач лека-полека влизаме в час.

– Срещу „Славия” какво беше решаващото, за да направите обрата?

– Мисля, че ние контролирахме целия мач, но една грешка при статично положение донесе гол. Но то се виждаше, вътре се усещаше, че ще спечелим. Самата нагласа преди мача, тренировките през седмицата. Бяхме много уверени.

– Виждаме, че често се включваш в атака, имаше положения в повечето мачове досега?

– Да, обичам да се включвам при статичните положения. Надявам се да помагаме, ако мога да вкарам някой гол, ще е добре.

– Доволен ли си от формата си, как се усещаш на терена?

– Винаги има какво да се желае, да се подобрява, така че трябва да работим доста.

– Изградихте ли синхрона в защитата?

– Да, лека-полека. Пак казвам, има какво да се желае, но нещата ще станат. И Яни Пехливанов е добър футболист, и Скерлев, Веско Минев, Александров…

– Какво очакваш от предстоящия мач с „Ботев” (Пловдив)?

– След победите над „Пирин” и „Славия” имаме повече самочувствие и увереност и се надявам да постигнем един добър резултат. Ние сме доста опитни футболисти в защитата, но и отпред в атака също са опитни. Напреженението е само при „Ботев”, така че ние само можем да спечелим от такъв мач. Със сигурност са доста добър отбор и особено напред имат добри, разнообразни футболисти. Така че ще бъде труден мач.

– Венци, досега си играл в отбори като ЦСКА и „Берое”, които имат силна публика, как преценяваш подкрепата на тази на „Етър”?

– Много е добра подкрепата. На гостуването на „Славия” имаше доста фенове, подкрепяха ни здраво. На първото домакинство на „Ивайло” имаше много публика въпреки жегата. Сега след тези два-три добри резултата, все пак взехме 7 точки в три мача, надявам се да има още много повече хора и да ни подкрепят. Ще направим всичко възможно да ги зарадваме.

– Какви са амбициите ти с „Етър”?

– Договорът ми е до следващото лято, засега плановете ми са свързани с „Етър”. Целите – колкото може по-напред в класирането. Пак казвам, имаме потенциал и се надявам да завършим на едно прилично място. Със сигурност вече няма да ни подценяват, а който подценява „Етър”, той ще си изпати.