Десислав Пенев от „Етър” е първият носител на наградата „Трифон Иванов”

Публикувано на: 15.12.2017 г. 17:51 ч.

Десислав Пенев от „Етър” стана първият носител на новоучредената от Община Велико Търново награда на името на легендата Трифон Иванов. Наградата ще се присъжда ежегодно на най-заслужилия футболист от общината на възраст между 15 и 19 години, т.е. при юношите старша и младша възраст.

Носителят на наградата „Трифон Иванов“ бе определен от комисия, в която влизат зам.-кметът на Велико Търново, представители на Зоналния съвет на БФС, на Постоянната комисия за младежта и спорта, спортните експерти и журналисти. Те изготвиха предложение, което бе гласувано от Великотърновския общински съвет.

Десислав Пенев получи наградата „Трифон Иванов” по време на церемонията за Спортист на годината, като призът му бе връчен от председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев.

Плакет и парична премия от 500 лв. ще получи победителят. Наградата на Община Велико Търново има за цел да отличи и издигне престижа на подрастващите и перспективните играчи, проявили морално-волеви и спортно-технически качества, се казва в регламента.

Вече две години на стадион „Ивайло“ във Велико Търново по идея на Даниел Панов се провежда и детски футболен турнир за купата „Трифон Иванов“. Първото издание през 2016 г. бе спечелено от „Лудогорец“, а тази година първенец стана „Левски“ (София).