“Етър” започна подготовка с 22 играчи

Публикувано на: 08.01.2018 г. 16:47 ч.

С 22 футболисти започна подготовка за пролетния полусезон съставът на “Етър”. Тимът бе изведен за първа тренировка на стадион “Ивайло” от главния мениджър Красимир Балъков и треньорите Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров.

Преди тренировката пред медиите говори Станислав Генчев. “Стартираме днес подготовка, искаме отборът да изгради едно добро лице и да радва феновете през новия полусезон. Естествено, основната ни цел е да запазим мястото си в групата. Трябва да направим всичко по силите си, да работим здраво, за да постигнем целите си.

На този етап с договори като нови попълнения са Даниел Младенов и Георги Пашов, има разговори и с други играчи. Имаме на проби вратар от Германия, след лагера в Турция ще стане ясно неговото бъдеще. Шестима са напусналите, други тръгващи си няма. Търсим футболисти от постовете, за които сме преценили, че има нужда от подсилване заради конкуренцията. Всичко е въпрос на преговори. Нуждаем се от подсилване на още два поста, няма да ги обявяваме сега.

Няма как новият ми пост да е крачка назад, след като мога да работя с Краси Балъков. Той е човек, който е видял всичко във футбола, играл и работил на много високо ниво. За млад треньор като мен това може само да бъде от полза и да ми помогне да израстна”, коментира Станислав Генчев.

Двама чужденци започнаха подготовка с “Етър” – сръбският защитник Душан Младенович, ляв бек, и немският вратар от хърватски произход Денис Григич. От клуба ще изчакат Младенович първо да премине медицинските прегледи, а за оставането на Григич ще се решава след лагера в Анталия.