Етърки спечелиха първата си контрола в Полша

Публикувано на: 28.02.2018 г. 18:59 ч.

Футболистките на “Етър” спечелиха първата си контрола по време на подготвителния лагер в Конин (Полша). “Виолетовите” са на десетдневна подготовка там по покана на местния “Медик”, с който от дълги години имат ползотворно партньорство.

“Срещнахме девойките на “Медик”, като заради студеното време проверката се игра в зала. Направихме всъщност по 4 отбора от по четири състезателки, като момичетата влизаха на четворки. Спечелихме с резултат 8:4. В четвъртък ще изиграем втора контрола, този път на нормален терен”, съобщи старши треньорът на етърки Валентин Витанов.

Великотърновки имат и богата програма за свободното си време. Организирали са си вечер на българската песен, а в свободния от тренировки ден направиха пътуване и до Германия, благодарение на съпровождащите ги спонсори Атанас Димитров, Николай Давидков, Христо Давидков, Валери Аврамов и Андон Стефанов. Футболистките на “Етър” отишли до немската столица Берлин, като посетили Бранденбургската врата, а публикуваха и снимка на целия тим пред един от феншоповете на шампиона “Байерн” (Мюнхен).

Отборът се завръща в България на 3 март, като още следващия ден му предстои и участие в официален турнир. В неделя в Царева ливада предстои турнир за девойки до 15 години с участието на “Боруна” (Царева ливада), “Янтра 2013” (Габрово), “Севлиево лейдис” и “Етър”. Мачовете са всеки срещу всеки с времетраене две части по 20 минути на изкуствен терен 60х40 метра, като отборите са съставени от 8 полеви състезателки плюс вратар.

Междувременно четири футболистки на тима получиха повиквателни за лагер на националния отбор на България, родени от 2002 до 2004 г. – Роксана Рашкова, Габриела Христова, Симона Стоянова и Паолина Марова. Те най-вероятно ще останат в София още при завръщането от Полша, а лагерът е до 6 март на Националната футболна база в Бояна.