Етърки се завърнаха от Полша, стартират сезона с гостуване на НСА

Публикувано на: 06.03.2018 г. 11:41 ч.

Официален старт на пролетния полусезон предстои на женския тим на “Етър”, който на 11 март от 13:30 ч. гостува на НСА в София. “Виолетовите” са трети след есенния полусезон само на точка от второто място, докато НСА е лидер с 10 победи от десет мача.

Великотърновки се завърнаха от десетдневната си подготовка в Полша, където бяха по покана на местния “Медик” (Конин). Там те изиграха две контроли срещу девойките на местния тим, като първата бе в зала и я спечелиха, а във втората загубиха. “Мачът се игра на стандартен терен, но при температура минус 17 градуса. Започнахме добре, пропуснахме две положения, но после се контузи Даяна Георгиева и напусна. До почивката домакините поведоха с 5:0. После ние върнахме четири гола за 5:4, те вкараха още един. Ударихме греди, направихме още пропуски. В крайна смета президентът на “Медик” Роман Ячшек реши да спре мача заради големия студ, който бе изпитание за всички състезателки”, разказа треньорът на етърки Валентин Витанов.

Отборът благодари на члена на клубната управа на “Етър” Александър Нанков за помощта за осъществяването на лагера. “Престоят ни в Полша завърши по традиция с награди и подаръци. Роман Яшчек подари на всички момичета по една маркова фланелка, на треньорите – анцузи. Изпратиха на г-н Нанков марков анцуг и календар на Полския футболен съюз. Завърнахме се на 3 март вечерта и още следващата сутрин трябваше да играем турнир в Царева ливада за девойки до 15 г., който обаче отказахме, тъй като късно разбрахме за насрочването му и вече си бяхме направили програмата. Освен това в София на връщане оставихме три националки – Габриела Христова, Симона Стоянова и Паолина Марова, за лагер на националния отбор за родени от 2002 до 2004 г.”, разказа Валентин Витанов.

Държавно първенство за девойки до 16 г. стартира в България от тази пролет. 12-те отбора са разделени на две групи – Северна и Южна, като “Етър” е заедно с отборите на НСА, “Севлиево лейдис”, “Светкавица” (Градежница), “Гунди” (Плевен) и “Берое” (Ст. Загора), а в другата са “ЛП Суперспорт”, “Риал” (Ковачевци), “Спортика” (Благоевград), “Пълдин” и “Енко” (Пловдив) и “Златоград”.