Балъков: „На почивката сериозно си поговорихме с играчите”

Публикувано на: 19.04.2018 г. 22:54 ч.

„Интересен мач за публиката и за всички зрители. За нас, треньорите, голямо напрежение и не толкова красив мач, и двата отбора минаха през много перипетии. Но когато биеш, не можеш да съдиш никого. Първото полувреме изобщо не бях доволен, въпреки че поведохме. Отборът не беше психически готов да битка и доста сериозно си поприказвахме на почивката. За техен и мой късмет, успяха да обърнат нещата, показаха характер и спечелихме.

За съдиите – вече съм свикнал. Съдията ми обясни след мача, че е видял, че Сърмов е бутнал за гърдите и натиснал противника и не може да не даде картони и на двамата. Сигурно е така, Тодоров е опитен съдия, с богат опит. Освен да продължим да търсим победите, друго не ни остава.

Душан Младенович беше настъпен сериозно по глезена и прегледът в болницата ще покаже какво е състоянието му, дано няма счупено, иначе ще пропусне до края на сезона. Бадара ще бъде наказан за 2 мача, на него прекалено често му вдигат картони, понякога и пресилени. Лошото е за Сърмов, неговото наказание изобщо не ми беше в сметките, тъй като е от най-опитните футболисти.

Следващите ни два мача с „Дунав” и „Локо” (Пд) са като този – излизаме за победа срещу всеки. Виждате, че отборът показва характер, започва да печели и заслужава да остане в Първа лига. Дай Боже, да си свършим работата и да останем, защото за българския футбол ще бъде само от полза Велико Търново отново да се възроди като футболен град.”