Студенти от ВТУ на стажантска практика в „Етър” при Валентин Витанов

Публикувано на: 24.04.2018 г. 10:39 ч.

Студенти от магистърска програма “Спортна педагогика” участваха при провеждането на тренировки заедно с треньора на женския тим по футбол на „Етър” Валентин Витанов като част от своята стажантска практика в базовите образователни институции, съобщи проф. д-р Димитринка Цонкова – преподавател в катедра “Теория и методика на физическото възпитание“ към Педагогическия факултет на Великотърновския университет. Съвместно с проф. д-р Людмил Петров, проф. д-р Д. Цонкова е ръководител на тази програма и е отговорник за практическото обучение в бакалавърските и в магистърските учебни програми.

„По традиция, всяка година когато провеждаме практиката, ние разчитаме на Валентин Витанов и на неговите състезателки. Както винаги, те показват много добра подготвеност и дисциплина, а това доста впечатлява студентите. Един от студентите м.г. непринудено сподели: бях загубил надежда за развитието на спорта, но това, което видях на тренировката с футболистките на В. Витанов, върна моя ентусиазъм и оптимизъм, че все още има качествени треньори, които наистина умеят да привличат и да мотивират състезателите.

Женският футболен отбор на „Етър” и катедра “ТМФВ” имат многогодишно сътрудничество, което дава ползотворни резултати. От една страна, студентите повишават и разширяват своята компетентност и опит, а от друга – момичета от отбора придобиват реална представа и стимул да учат в нашата спортна специалност”, сподели проф. д-р Д. Цонкова. Самата тя е била научен ръководител на дипломната работа за магистърска степен на треньора Валентин Витанов, на Велизара Владимирова и на други състезателки. За приноса си към клуба преподавателката получи специален плакет от ръководството на БФС през 2014 г., както и ежегодни грамоти по този повод.