Етърци (2005) спечелиха Купата на кмета на Свищов, а набор 2007 – баража за Топ 8

Публикувано на: 06.06.2018 г. 18:47 ч.

Поредни успехи записаха отборите от школата на „Етър”. На Футбол 11 възпитаниците на треньора Стефан Ангелов спечелиха силния турнир в Свищов за Купата на кмета. Надпреварата т.г. събра отбори не само от България, но и от Украйна и Румъния и турнирът стана международен.

„Виолетовите”, набор 2005, след серия от победи стигнаха до финала, където се наложиха категорично над домакина „Академик” (Свищов). Трети остана украинският „Кременчуг”, следвани от тимовете на „Чумерна” (Елена) и „Локомотив” (Г. Оряховица). Голмайстор на турнира стана Захари Атанасов от „Етър”, а Евгени Дочев от „Академик” получи отличието за най-добър вратар. Петър Цанев от „Чумерна” бе отличен като най-коректен състезател, а Яник Юри от „Кременчуг” – за най-полезен играч. Индивидуалните отличия връчваха председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Борислав Замфиров и секретарят на Общината Любомира Петрова.

Огромна красива купа получиха победителите от „Етър”, връчена от кмета на Свищов Генчо Генчев на капитана Атанас Атанасов. Любопитното е, че това е най-голямата по размер и красива купа, връчвана досега на отбор от школата на „Етър” при многобройните им победи в различни турнири.

На Футбол 9 победители станаха децата от украинския „Кременчуг”, които във финалния мач победиха „Локомотив” (ГО). Трети е „Чумерна” (Елена), следван от „Зимнич” (Румъния), „Академик” (Свищов) и „Стрела” (Ореш). Там голмайстор стана Кристиян Славчев от „Локо” (ГО),  най-полезен състезател – Опрашко Захар от „Кременчуг”,  а  най-коректен – Димчо Михайлов от „Чумерна” (Елена).

Поредният си успех пък постигнаха момчетата от набор 2007 на „Етър”. Те победиха „Фортуна” (Плевен) с 4:1 в баража за участие на държавните финали, игран в Павликени. Така възпитаниците на Стефан Николов влязоха в Топ 8 на България, а финалите за титлата са в Сливен другата седмица.