Красимир Балъков: „Равенството е справедлив резултат”

Публикувано на: 10.08.2018 г. 21:51 ч.

„Като не броим ситуацията, при която отмениха гол на „Черно море”, в която може би нямаше засада, на фона на 90-те минути резултатът е справедлив. Имахме късмет, но досега нямахме такъв и страдахме от съдиите. Те са хора, може да се случват грешки, но трябва да са по-малко. В края на краищата 1:1 е коректен резултат.

Жегата бе убийствена, никак не е лесно да се играе в такова горещо време. Но стана динамичен, добър и сравнително качествен мач. Първото полувреме доминирахме над „Черно море”, вкарахме гол. Второто в началото се поизморихме, което е нормално. Допуснахме елементарен гол. За жалост случи се това, което стана и в Пловдив – не бяхме тотално концентрирани, а когато си уморен, трябва да си фокусиран. След това се оправихме и отново заиграхме, вкарахме по-свежи играчи и към края имахме повече възможности и повече искахме победата.

За първи път играем с тази централна двойка – Сърмов и Арти, който бе дебютант. Не знаехме как ще бъде, но двамата се справиха отлично. Сърмов мога да го поздравя за мъжката игра и бе сред водещите играчи днес.

Отборът все още физически не е на топ ниво. Трябва с повече желание да се печелят точки в началото на първенството. Като цяло отборът има самочувствие вкъщи, рискува повече, изпълнява тактическите много по-добре, имаме и една прекрасна публика, която ни подкрепя от първата до последната минута. На това се дължат по-добрите резултати у дома.

Феновете ни знаят, че не може да побеждаваме във всеки мач, но те искат от нас да се раздаваме и ако можем, да печелим точки. Надявам се, че ще взимаме точки и навън, миналия сезон на чужд терен те не бяха никак малко. Трябва играчите да имат по-голяма вяра в себе си и да вярват, че могат да печелят точки и навън.”