„Етър” би ЦСКА с 2:0 и е на финал срещу „Левски”!

Публикувано на: 14.08.2018 г. 20:16 ч.

Чудесен успех постигнаха малките футболисти на „Етър”, които се класираха за финала на третото издание на турнира в памет на Трифон Иванов. Възпитаниците на треньора Стефан Николов, родени след 1 януари 2007 г., биха с 2:0 на стадион „Ивайло” столичния ЦСКА и излизат утре във финал за купата срещу „Левски” (София)!

В следобедните мачове ЦСКА в нашата група се наложи с 3:2 над „Берое”, срещу когото етърци бяха завършили 0:0. Така мачът между „Етър” и ЦСКА се превърна в битка за първото място в групата, като „виолетовите” се нуждаеха само от победа. Още през първата част Тонислав Донков откри резултата, а силната игра на отбора бе увенчана с много красив гол на Веселин Ангелов за крайното 2:0. На трибуните бе и агитката на „Етър”, като феновете бурно подкрепяха малките таланти. Заслужени поздрави те получиха и от връстниците си от „Берое”.

В другата група „Левски” (Сф) бе безупречен и победи „Локомотив” (ГО) с 2:0, разгроми и „Черноморец 1919” (Бургас) с 4:1 и също е на финал.

Утре от 9:30 ч. са мачовете за 3-4 и 5-6 място, а от 11:00 ч. започва и финалът за купа „Трифон Иванов”, който противопоставя „Етър” на „Левски”. Любопитен сблъсък на набор 2007 само десетина дни преди мача на мъжките отбори отново на стадион „Ивайло”.

За утрешния финал се очакват петима съотборници на Трифон Иванов от националния отбор по футбол. Националният селекционер Петър Хубчев и членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов пристигат от София. Главният мениджър на „Етър“ Красимир Балъков и треньорът Илиян Киряков също ще уважат решителния мач за трофея и церемонията по награждаването. Естествено, на стадиона ще бъде и организаторът на турнира Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС в старата столица.

„Етър“, набор 2007 г., е един от най-добрите отбори в България. Припомняме, че преди два месеца те станаха четвърти в страната, като заслужаваха и финал, а в мача за 3-4 място играха в Сливен точно срещу „Левски“ и отстъпиха с 4:3. Дано утре вземат реванш!