Красимир Балъков: „Много силен мач днес, трябва да продължим така”

Публикувано на: 01.09.2018 г. 19:57 ч.

„Надделяхме с желание, воля и борба на терена. Още след мача с „Левски” казах, че вече е време да покажем, че можем да играем и 90 минути. Много силен мач в едно тежко време, трябва да имаш характер и колектив, ако искаш да победиш. Този път играхме отлично не само едно полувреме, а, да кажем, 80 минути. Играхме перфектно, всичко пасна както го искахме и когато притежавахме топката, и когато се защитавахме. На това трябва да стъпим и да си анализираме нещата. Вече имаме 7 точки, следващият ни мач в Русе отново ще е голяма битка. Ако и там успеем да направим нещо, тогава ще сме отново в играта.

Днес момчетата показаха, че могат да играят футбол, те вярват в себе си и се надявам да запазим това и във физическо, и в спортно-техническо състояние. Показахме днес доминиращ футбол, който се хареса на всички.

Играчите си заработиха най-голямата премия – пускам ги три дни в почивка да си видят семействата. От 5 септември сме на лагер в София. Ще използваме това прекъсване да се подготвим още по-добре. Идването на Мане ще ни помогне много, но ще му трябват около три седмици. Ще играем контрола срещу „Ботев” (Враца). Тъй като срещу тях ни беше най-слабият мач, решихме да играем отново с тях, това в кръга на шегата. Ще търсим това, което днес видяхме – постоянство, притежание на топката, да търсим бързо отнемане, след като я загубим, както днес се получи.”