Малките етърци спечелиха турнир в П. Тръмбеш

Публикувано на: 11.09.2018 г. 12:38 ч.

Малките етърци спечелиха поредното издание на турнира по Програмата на БФС съюз за развитие на детско-юношеския футбол. Домакините от Полски Тръмбеш се представиха отново на ниво при отлични условия, за децата от набори 2008 и 2009 г. бяха осигурени сандвичи и вода.

Възпитаниците на Цветан Райков грабнаха три поредни победи в групата си, след което на финала надиграха с 2:1 първенеца от другата група „Белица 2007″ (Килифарево). Трети остана „Изгрев 93“ (Царевец), победил с 4:2 „Академик“ (Свищов) пред погледите на агитки и от двете населени места. В мача за 5-6 място “Павликени” удари горнооряховския “Локомотив” с 4:0, а за 7-8 място “Янтра” (П. Тръмбеш) се справи с “Алекс ОК” със 7:1.

За всички отбори бяха осигурени екипи и по две топки от БФС. Футболистите получиха наградите от зам.-кмета на Полски Тръбмеш Назиф Кадир – бивш футболист на “Локо” (ГО), и секретарят на Дисциплинарната комисия на Зоналния съвет на БФС Трендафил Коцев.

Отличилите се млади играчи също получиха призове. Голмайстор е Никола Йосифов от „Академик“ с 12 попадения, вратар № 1 е Вилислав Михайлов от „Етър“, защитник – съотборникът му Христо Руменов, нападател – Радомир Колев също от “Етър”, а полузащитник – Димитър Тодоров от „Белица-2007“. Наградата за най- добър футболист взе десетгодишният Иво Митков от „Изгрев 93″ (Царевец).