Етърки стартираха с 3:0 във Варна, посветиха победата на Александър Нанков

Публикувано на: 17.09.2018 г. 11:44 ч.

С класическа победа стартираха в първенството на “А” група при жените бронзовите медалистки от миналия сезон “Етър” (В. Търново). Възпитаничките на треньора Валентин Витанов гостуваха на ЖФК “Варна” и стигнаха до заслужен успех с 3:0, като можеха да спечелят и с още по-убедителен резултат.

Етърки решиха всичко още през първата част с три попадения, а след почивката направиха куп пропуски.

Още в първата атака от мача Лора Петрова пропусна да открие, малко по-късно Мирела Моева излезе сама срещу вратарката на съперника, но пропусна. Именно Моева обаче стана автор на първия гол за етърки в първенството, като се разписа за 0:1. Само две минути по-късно отново тя намери Лора Петрова, която удвои резултата.

Третото попадение дойде не след дълго, когато вратарката на ЖФК “Варна” изби една топка и Габриела Христова с добавка направи 0:3. След почивката “виолетовите” владееха изцяло мача, но така и не добавиха нов гол. Габриела Христова излиза неведнъж сама срещу вратата, възможности имаше и пред Лора Петрова, Мирела Моева, Паолина Марова…

“Силно игра Симона Стоянова, включи се и младата Ани Трифонова, доволен съм от победата, въпреки че заслужавахме и по-убедителен резултат. Посвещаваме успеха на бизнесмена и член на клубната управа на “Етър” г-н Александър Нанков”, заяви старши треньорът Валентин Витанов.

В следващия кръг “виолетовите” имат и първо домакинство, като приемат на 23 септември от 16:30 ч. “Риал” (Ковачевци).